Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

Kérjük, mielőtt megrendelését elküldené, az alábbi vásárlási feltételeket szíveskedjen alaposan átolvasni, melyek a Nude by Melk Fashion webáruházra érvényesek.

Érvényes 2019. február 1-től

Tájékoztatjuk, hogy a www.tullszoknya.hu használatával (Továbbiakban: webáruház) Ön elfogadja a jelen elhasználási feltételekben foglalt rendelkezéseket. Kérjük, hogy kizárólag akkor használja tovább a Webáruházat, ha a jelen felhasználási feltételeket megismerte, és azt maradéktalanul elfogadja.
A webáruház a jelen ÁSZF rendelkezéseit, a forgalmazott termékek körét, vételárát, határidőket, stb. szabadon megváltoztathatja. A változás a Webáruház áruházban történt megjelentés időpontjától hatályos. Bármely vásárló, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással. A változtatások létrejött szerződéseket (visszaigazolt megrendeléseket) nem érintik.

 

WEBÁRUHÁZ ÜZEMELTETŐJE

Szolgáltató neve: Király Illésné ev.
Szolgáltató email címe:  nudebymelk@gmail.com
Szolgáltató telefonszáma: +3630/674-6006
Szolgáltató címe: 6400 Kiskunhalas Szabadkai u. 74.
Illetékes, v. bejegyző cégbíróság megnevezése:-
Cégjegyzék száma:-
Adószám: 68096997-1-23

Békéltető testület neve: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület
Békéltető testület székhelye: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Békéltető testület elérhetősége: Telefon: 76/501-525, 76/501-500

 

TÁVSZERZŐDÉS

A szerződés tárgya a www.tullszoknya.hu webáruházban található összes árucikk. Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon ismerheti meg. A webáruházban található termékek adatai a megrendelés időpontjában érvényesek. Újabb ugyanazon termékre vonatkozó, de későbbi időpontban történő megrendelés esetén, az adatok változhatnak. A webáruházban található ajánlatok az adott időpontban hatályosak.

A megrendelőlap kitöltésével, elküldésével és annak a(z) "Király Illésné ev." e-mail által történő visszaigazolásával a 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre a(z) "Király Illésné ev." (6400 Kiskunhalas Szabadkai u. 74. , Telefon: +36-30/674-6006, E-mail: nudebymelk@gmail.com, info@nudebymelk.hu, , Adószám: 68096997-1-23 ) mint szolgáltató, valamint a megrendelő, mint vevő között az alábbi feltételek szerint:

Amennyiben a vevő a vásárlás során házhoz szállítást kért, a szolgáltató a fizetést követően köteles a vevő által a megrendelőlapon kiválasztott terméke(ke)t az azon megjelölt szállítási címre eljuttatni!

Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a szolgáltató köteles haladéktalanul e-mail vagy telefon útján felvenni a kapcsolatot a vevővel, a továbbiak egyeztetése érdekében, ez esetben a távszerződés felek között nem jön létre.

A vevő köteles az általa elküldött megrendelőlapon megjelölt és a szolgáltató által a megadott címre kiszállítatott termékeket átvenni, a szolgáltató által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat – mely a termékek csomagolási és szállítási költségeit is tartalmazza – szolgáltató részére az általa kiválasztott módon megfizetni.

Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.5.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak.

A webáruház használatának segítségével létrejövő szerződések nyelve a magyar, az ily módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek, és azokat a "Király Illésné ev." nem iktatja.

MEGRENDELÉS MENETE, VÁSÁRLÁS

A honlapon szereplő termékkategóriákra kattintva választhatja ki a vásárolni kívánt terméket.

 Az egyes termékekre kattintva találja a termék fotóját, jellemzőinek leírását, árát. Önnek vásárlás esetén a honlapon szereplő árat kell megfizetnie. A termékek fotózásánál, mindig az eredetiségre törekszünk. Minimális szín eltérés elképzelhető. 

A kedvelt termékeket összegyűjtheti a "Kedvencekhez" szív ábra rákattintással, melyeket utána kosárba tehet, vagy törölhet is. 

Amennyiben Ön nem kíván több terméket kiválasztani, úgy kattintson a „Kosár”  ikonra, a képernyő jobb felső oldalán. 

A Kosár tartalma a megrendelés véglegesítéséig – a "Rendelés véglegesítése" gomb megnyomásáig – szabadon módosítható.

Amennyiben szerene eltávolítani egy terméket a kosarából, kérjük nyomja meg a "kuka-törlés" ikont. 

Ammennyiben véglegesítené vásárlását, kérjük kattintson a  a "Megrendelés" feliratra. 

A vásárlás történhet, regisztrálva, de ez oldalunkon nem kötelező. 

Az "Adatok megadása” oldalon, a "Regisztrációs adatok" szövegdobozban az e-mail címét ,a "Kapcsolattartó adatai" szövegdobozban nevét, telefonszámát, a „Számlázási adatok” szövegdobozban teljes nevét, címét, (cég esetén adószámát) tudja megadni. Megadhat külön számlázási és szállítási adatokat. 

 „Megrendelés” gomb lenyomását követően megjelenik a kosár tartalma, illetve az Ön által kiválasztott termékek megvásárlása esetén az Ön által fizetendő teljes vételár. A "Fizetési mód" dobozban kell kiválasztani milyen módon szeretné rendezni a megrendelés összegét.A „Szállítási mód” dobozban kell bejelölnie, hogy a megrendelt terméket személyesen kívánja átvenni (személyes átvétel), vagy kiszállítást kér. Kiszállítás esetén a rendszer jelzi a kiszállítás díját és a szállítási módokat.

A „Tovább” gombra kattintás esetén Ön a „Rendelés áttekintése” oldalra érkezik. Itt láthatja összegezve az Ön által korábban megadott adatokat, így a Kosár tartalmát, a felhasználói, számlázási és szállítási adatokat és az Ön által fizetendő összeget (ezeken az adatokon itt már nem változtathat, csak ha a „Vissza” gombra kattint).

Ezután véglegesíti rendelését, kérjük nézze át a megadott adatok (név, számlázási és szállítási cím) illetve a megrendelt tételek a kiválasztott termékek-e, majd "megrendelés véglegesítése" gomb megnyomásával kifejezetten tudomásul veszi, hogy ajánlatát megtettnek kell tekinteni, és nyilatkozata – az Eladó jelen ÁSZF szerinti visszaigazolása esetén - fizetési kötelezettséget von maga után. Önt az ajánlata 48 órás időtartamban köti. Amennyiben az Ön ajánlatát a jelen általános szerződési feltételek szerint 48 órán belül nem igazolja vissza az Eladó, Ön mentesül az ajánlati kötöttsége alól.

A megadott e-mail címre egy automata visszajelzést kap. Kérjük, ha ez 24 órán belül nem érkezik meg, telefonos ügyfélszolgálatunkon, vagy e-mail címünkön vegye fel velünk a kapcsolatot. 

Webáruházunk a megrendelést követő munkanap során egy második e-mail útján visszaigazolja az Ön ajánlatát.  A szerződés az Ön által tett ajánlatnak az webáruház által történő elfogadásával jön létre (második visszaigazolás).

 

 

FIZETÉS, KUPON HASZNÁLAT

A megrendelt termékek vételárát és az esetleges járulékos költségeket (amelyek minden esetben feltüntetésre kerülnek a megrendeléskor) a vásárló előzetes banki utalással fizeti. (előre utalás)

ELŐRE UTALÁS

A vásárló a rendelését előre utalással rendezheti. Az alábbi bankszámlaszámra kell utalni. 

Király Illésné ev. 11732064-23816174 OTP 

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL IDŐPONT EGYEZTETÉSSEL

Megrendelheti a kedvelt darabokat online webáruházunkban, majd személyesen átveheti előkészített csomagját átvételi pontunkon. 
Az átvételhez előzetes időpont egyeztetés szükséges, kérjük vedd fel velünk a kapcsolatot a +3630/674-6006 telefonon.

A Webáruház bizonyos, általa kiválasztott alkalmakkor vagy időszakonként kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít kupon formájában. Kupon akciók esetén a termék vételárának részben vagy egészben történő megfizetése az internetes felületen a kupon adatainak megadásával is lehetséges. A kupon kódját az érvényességi idején belül és felhasználási feltételeinek megfelelően a Pénztárnál kell beírni a megfelelő mezőbe. Egy megrendeléshez csak egy kupon váltható be, a kuponok nem vonhatók össze. A kuponok felhasználási feltételeinek egyéb részleteit az aktuális kupon-akció feltételei tartalmazzák.

Kupon felhasználása esetén a kupon kedvezményt a kupon beírásával, annak elfogadása után rendszerünk érvényesíti. 

SZÁLLÍTÁS

Vásárlóink csomagjait a GLS futárszolgálat szállítja. A kézbesítés fizetéstől számított 2-3 munkanapon napon belül megtörténik. A Tüllszoknya webáruház  garantálja, hogy ha a fizetés 14.00-ig megtörténik, akkor még aznap leadja a futárcég felé igényét csomagfelvételre, így  a csomagot másnap délelőtt már át is adja a furtárcégnek. A futárcég hibájából fakadó késésekért, cégünk a felelősséget nem vállalja.  

Előreutalás esetén a szállítás 1500 Ft 

Vásárlóink megrendeléseiket kérhetik otthonra, munkahelyükre. Munkahelyre kért megrendelések esetén a rugalmasabb szállítás érekében kérjük feltüntetni az esetleges cégnevet.

A külföldre történő szállítás előzetes kapcsolatfelvétel után lehetséges, egyedi díjszabással - Európa szinte minden országába szállítunk.

 

ELÁLLÁS JOGA

 

Elállás

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől (termék átvételétől) számított 14 naptári napon belül. A vásárló elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozat-minta felhasználásával gyakorolhatja, melyet postai vagy elektronikus úton (e-mail formájában) küldhet meg részünkre a szerződéskötéstől számított 14 napon belül.

A Vevő elállási jogát a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.

Kézhezvétel (termék átvételének) időpontja házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak. Személyes átvételi mód nem zárja ki az elállási jog érvényesítését.

Elállás illetve termékcsere esetén a terméket, annak tartozékaival és a számlával együtt sértetlen állapotban saját költségén küldje vissza a Szolgáltató székhelyére (Király Melinda  6400 Kiskunhalas Eötvös u. 2.), és haladéktalanul, de legkésőbb a termék(ek) visszaérkezésétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a visszaküldött termék(ek) vételárát, valamint az esetlegesen felmerült egyéb költségeket. Szállítási díjat a teljes rendeléstől való elállás esetén térítünk vissza. Elállás esetén a vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. A termék(ek) vételárát (illetőleg a vásárló által ellenszolgáltatásként megfizetett összeget) csak akkor áll módunkban visszatéríteni, ha a vásárló a terméke(ke)t, annak tartozékaival és a számlával együtt sértetlen állapotban visszaszolgáltatta vagy kétséget kizáróan igazolta, hogy az(oka)t az elállási szándék bejelentésétől számított 14 napon belül visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot vesszük figyelembe. A Szolgáltató követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését. Továbbá a Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés megtérítését.

A webáruház visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Tüllszoknya webáruház  által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Tüllszoknya webáruház, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztó semmilyen többletköltség nem terheli. A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

A Vevő elállási jogát nem gyakorolhatja a 45/2014. Korm. rendelet 29. §-ában foglaltak esetén, így különösen

  •  olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a vásárló utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a vásárló személyére szabtak (pl.méretre varrás)
  •  olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza. (pl. fehérnemű)



KELLÉKSZAVATOSSÁG, JÓTÁLLÁS

1. Kellékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön az Király Illésné ev. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő…, de legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Király Illésné ev. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként

Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

ÉRINTŐ JOGSZABÁLYOK
Adatkezelési tájékoztató
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 Jelen Adatkezelési Tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató) a www.nudebymelkfashion.hu oldallal kapcsolatban kezelt személyes adatokkal (a továbbiakban: Személyes Adat) kapcsolatban tájékoztatja az érintettet (a továbbiakban: Érintett) az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (a továbbiakban: GDPR) 13. cikke alapján.

 

A Nude by Melk Fashion webáruház online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált és regisztrálatlan vásárlók személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése érdekében.

 

AZ ADATKEZELŐ ADATAI

Az adatkezelő neve:Király Illésné ev. (a továbbiakban: Adatkezelő)
Székhelye: H-6400 Kiskunhalas, Szabadkai út 74
Telephely: H-6400 Kiskunhalas,  Eötvös u. 2  
Postacíme: H-6400 Kiskunhalas, Eötvös u. 2   
E-mail címe: nudebymelk@gmail.com ; info@nudebymelkfashion.hu
Telefonszáma: +36-30/674-6006 
Honlap: www.nudebymelkfashion.hu

 

AZ ÉRINTETT ADATAINAK KEZELÉSE

Az Adatkezelő a honlapra látogató természetes személyek (a továbbiakban: Érintett) személyes adatait kezelik.

Az Adatkezelő az Érintett alábbi személyes adatait kezeli: 
• vezeték- és keresztnév
• e-mail cím
• lakcím
• szállítási cím
• telefonszám
A kezelt személyes adatokat az Érintett a fenti internetes felület útján bocsátja az Adatkezelő rendelkezésére.

MIRŐL SZÓL AZ ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ? 

  • meghatározza, hogy milyen típusú személyes adatokat gyűjtünk,
  • tájékoztatást ad arról, hogy hogyan gyűjtjük, és mire használjuk az Ön személyes adatait,
  • elmagyarázza, hogy mikor és milyen célból osztjuk meg a személyes adatokat vállalkozásunkon belül és más szervezetekkel, és
  • útmutatóként szolgál az Ön, személyes adataihoz kapcsolódó jogairól és választási lehetőségeiről.

Ez a szabályzat csak abban az esetben vonatkozik Önre, ha Ön igénybe veszi valamely szolgáltatásunkat.  A szolgáltatásaink használata az alábbiakat jelenti:

  • az áruházainkban történő vásárlást,
  • elektronikus hírlevelekre való feliratkozást, amit Ön e-mailben kap tőlünk,
  • valamelyik szolgáltatásunkat igénybe veszi,
  • részt vesz egy általunk szervezett nyereményjátékban.

Ez a szabályzat abban az esetben is alkalmazandó, ha Ön kapcsolatba lép velünk vagy mi felvesszük Önnel a kapcsolatot a szolgáltatásainkkal kapcsolatban.

Weboldalunk továbbá gyűjthet és használhat személyes adatokat azért, hogy a termékeinket és szolgáltatásainkat személyreszabottan ajánlani tudjuk.

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA, JOGALAPJA ÉS IDŐTARTAMA

     

  • Az Adatkezelés célját a beérkezett panaszok kivizsgálása, az Adatkezelő vagyonának védelme, illetve személyi- és                 vagyonbiztonsága, kapcsolattartás, vagy Vásárló beazonosítása.
  • Az Adatkezelés jogalapja a szerződés előkészítése, teljesítése, jogos érdek, jogi kötelezettség vagy az Érintett hozzájárulása.
  • A Személyes Adatok tárolásának (megőrzésének) ideje a Hozzájárulás megadásától számított 2 év). 
    A szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés megkötésének előkészítése és a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés teljesítése a Személyes Adatok kezelése a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés (a továbbiakban: „Szerződés”) megkötésének előkészítése és teljesítése érdekében szükséges.

A Szerződés szerinti szolgáltatásnyújtás részletes feltételeit az Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) és az abban hivatkozott dokumentumok rögzítik.

AZ ADATKEZELÉS SORÁN AZ ÉRINTETT JOGAI

1. A hozzáférés joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a rendeletben felsorolt információkhoz hozzáférést kapjon.

2. A helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.

3. A törléshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje meghatározott feltételek esetén.

4. Az elfeledtetéshez való jog

Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte tőlük a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

5. Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
• az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
• az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
• az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
• az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

6. Az adathordozhatósághoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta.

7. A tiltakozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelésére az adatkezelő jogos érdeke, vagy a közhatalmi jelegge miatt kerül sor.

8. Tiltakozás közvetlen üzletszerzés estén

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elérhetőségei:
Honlap: http://naih.hu/ 
Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36-1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

A COOKIE-K HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el  azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról. A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül számítógépén.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

Honlapunkon alkalmazunk állandó cookie-kat is, amelyek addig a számítógépen maradnak, amíg a látogató le nem törli azt.

Holnapunk alkalmaz olyan cookie-t, mely az érintett internetezési szokásairól gyűjt adatokat. Ennek célja, hogy az érintett részére személyre szabott reklámokat jeleníthessünk meg a számítógépén.

A honlapunkon alkalmazott sütik a következők:

  1. A cookie neve: Google Analytics
    • A cookie célja: Összetett statisztikai adatok gyűjtése
    • A cookie jellege: viselkedésfigyelő
    • A cookie élettartama: 1 év
    • Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről a GDPR 6. (1) a) pontja rendelkezik, valamint az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja, és az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése.
  1. A cookie neve: Facebook
    1. A cookie célja: Facebook tagjait (és akik nem tagok) követi piackutatási elemzés és termékfejlesztés céljával
    2. A cookie jellege: viselkedésfigyelő
    3. A cookie élettartama: 1 év
    4. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről a GDPR 6. (1) a) pontja rendelkezik, valamint az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja, és az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése.
  2. A cookie neve: Facebook Pixel
    1. A cookie célja: Konverzió mérés
    2. A cookie jellege: nem viselkedésfigyelő
    3. A cookie élettartama: 1 év
    4. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről a GDPR 6. (1) a) pontja rendelkezik, valamint az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja, és az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése.
  3. A cookie neve: Google Adwords
    1. A cookie célja: Konverzió mérés
    2. A cookie jellege: nem viselkedésfigyelő
    3. A cookie élettartama: 2 év
    4. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről a GDPR 6. (1) a) pontja rendelkezik, valamint az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja, és az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése.
  4. A cookie neve: Google Tag Manager
    1. A cookie célja: Analytica és reklámtevékenység ellenőrzése
    2. A cookie jellege: nem viselkedésfigyelő
    3. A cookie élettartama: 1 év
    4. Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása, melyről a GDPR 6. (1) a) pontja rendelkezik, valamint az Infotv. 5. § (1) bekezdésének a) pontja, és az E-kertv. 13/A. § (4) bekezdése

Automatizált döntéshozatal és profilalkotás: az internetezési szokásokról a cookie-k segítségével gyűjtött személyes adatok alapján az internetezési előzményekhez igazodó, személyre szabott reklámokat jelenítünk meg a látogató részére.

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Értékesítési folyamatok

Mit gyűjtünk és tárolunk

Ha meglátogatod az oldalunkat, a következőket fogjuk nyomon követni:

  • Megtekintett termékek: ezt arra használjuk, hogy megjelenítsük a nemrég megtekintett termékeket.
  • Földrajzi hely, IP cím és böngésző fajta: ezen adatokat arra használjuk, hogy megbecsüljük az adókat és a szállítást
  • Szállítási cím: ennek még az ajánlatkérés előtt kérjük kitöltését, annak érdekében, például, hogy megbecsülhessük a szállítás díját vagy időtartamát és ezen adatokkal együtt küldhessük el ajánlatunkat.

Sütiket használunk, hogy megőrizzük a kosár tartalmát, amíg az oldalunkon böngészel.

A MEGRENDELÉSSEL KAPCSOLATOS ADATKEZELÉS

A kezelt adatok köre:

  • a regisztráció során: titulus, vezetéknév, keresztnév, telefonszám, e-mail cím, jelszó,
  • a megrendelés leadása során: szállítási mód, fizetési mód, számlázási cím, szállítási cím.

Az adatkezelés célja: a szerződés létrehozása és teljesítése, számlázás és a szerződéshez kapcsolódó követeléskezelés, valamint vásárlói kapcsolattartás.

Az adatkezelés jogalapja:

  • szerződés teljesítése, mert az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges; erről a GDPR 6. cikk (1) b) pontja rendelkezik.
  • amennyiben a szerződés teljesítésre került, ezt követően az adatkezelés jogalapja az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése; erről a GDPR 6. cikk (1) c) pontja rendelkezik.

Az adatkezelés időtartama: az érintett kérésére történő törlésig, de amennyiben a szerződés létrejött, a Számvtv. 169. § (2) bekezdése alapján 8 év.

Hangfelvétellel kapcsolatos adatkezelés:

Cégünk nem rögzíti az ügyfélszolgálattal történő beszélgetéseket, így adatokat sem tárolunk a beszélgetésről. Telefonszámot és nevet, csak visszahívásig tárolunk, ha üzleti kapcsolat nem történik, a számot nem mentjük el.

Regisztráció és megrendelés leadása

A kezelt adatok köre:

  • a regisztráció során: titulus, vezetéknév, keresztnév, telefonszám, e-mail cím, jelszó,
  • a megrendelés leadása során: szállítási mód, fizetési mód, számlázási cím, szállítási cím.

Az adatkezelés célja: a szerződés létrehozása és teljesítése, számlázás és a szerződéshez kapcsolódó követeléskezelés, valamint vásárlói kapcsolattartás.

Az adatkezelés jogalapja:

  • szerződés teljesítése, mert az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az adatkezelés a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges; erről a GDPR 6. cikk (1) b) pontja rendelkezik.
  • amennyiben a szerződés teljesítésre került, ezt követően az adatkezelés jogalapja az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése; erről a GDPR 6. cikk (1) c) pontja rendelkezik.

Az adatkezelés időtartama: az érintett kérésére történő törlésig, de amennyiben a szerződés létrejött, a Számvtv. 169. § (2) bekezdése alapján 8 év.

 

HÍRLEVÉLLEL ÖSSZEFÜGGŐ ADATKEZELÉS

 

A kezelt adatok köre: a hírlevélre feliratkozott érintett e-mail címét, nevét, vásárlási szokásait, a feliratkozás dátumát, a feliratkozás IP címét, a feliratkozás megerősítésének időpontját, a megerősítés IP címét, a hírlevél megnyitásokat, a hírlevelekben található linkekre történő kattintásokat tartjuk nyilván.

Az adatkezelés célja: direkt marketing adatbázis építése, a hírlevélre feliratkozott érdeklődők részére gazdasági reklám küldése, ennek keretében az érintettek értesítése új ajánlatainkról, akcióinkról, nyereményjátékokról, továbbá a hírlevélre feliratkozott vásárlók részére kosáremlékeztető küldése a kosárba helyezett, de meg nem rendelt termékekről.

 Az adatkezelés időtartama: az érintett kérésére történő törlésig. A hírlevelek tartalmaznak egy leiratkozó linket arra az esetre, ha az érintett később mégsem szeretne hírlevelet kapni, erre kattintva azonnal leiratkozhat. Leiratkozhat továbbá az adatkezelő 1) pontban rögzített elérhetőségein.

 

Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység
Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve:  Unas Online Kft. 

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye: H-9400 Sopron, Major köz 2. I/15

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég telefonszáma:+36-99/200-200 

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég e-mail címe:   unas@unas.hu

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mailcímét a hírlevélküdéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

 

 

Automatizált döntéshozatal és profilalkotás: az érintettek személyes adatai alapján az érintetteket vásárlói profilokba soroljuk, és részükre az adott profilhoz igazodó hírleveleket küldünk.

FIZETÉSHEZ KAPCSOLÓDÓ ADATKEZELÉS

OTP SimplePay

Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg:

https://simple.hu/adatkezelesi-tajekoztato 

Online fizetés
   -Címzett megnevezése és elérhetősége:
    A Simple Applikáció és Rendszer fejlesztője és üzemeltetője, az OTP Mobil Kft. (Cg. 01-09-174466
   -cím: 1093 Budapest, Közraktár u. 30-32

 

 

  1. Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Számlázási adatok, név, e-mail cím

  2. Az érintettek köre: A weboldalon fizetést választó valamennyi érintett.

  3. Az adatkezelés célja:Az online fizetés lebonyolítása, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring (visszaélések ellenőrzése)

  4. Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az online fizetés lebonyolításáig tart.

  5. Az adatfeldolgozás jogalapja: a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja. Az adatkezelés az érintett kérésére történő online fizetés teljesítéséhez szükséges.

  6. Az érintett jogai:
    a) Ön tájékozódhat az adatkezelés körülményeiről,
    b) Ön jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon, hogy a személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, illetve hozzáférhet az adatkezeléssel kapcsolatos valamennyi információhoz.
    c) Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja.
    d) Ön jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a pontatlan személyes adatait.

AZ ÁRUSZÁLLÍTÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ ADATKEZELÉS

A webshopon keresztül megrendelt termékek kiszállítását megbízás alapján egy külső szolgáltató végzi.

Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásai jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés célja:

Az áruszállítás esetében az adatkezelés célja az, hogy a megrendelt árut az Ön igényéhez alkalmazkodva szerződéses partnerünk közreműködésével kiszállítsuk az Ön számára.

A kezelt adatok köre:

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama:

Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

 

AZ ÁRUSZÁLLÍTÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ ADATFELDOLGOZÓI TEVÉKENYSÉG

Az adatfeldolgozó megnevezése: DPD Hungária Kft

Az adatfeldolgozó székhelye:  1158 Budapest Késmárk u 14B

Az adatfeldolgozó telefonszáma:  06 1 501 6200

Az adatfeldolgozó e-mail címe: dpd@dpd.hu

 

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában.  Jelen esetben a GDPR, 2016/679 EU rendelet adatvédelmi törvény alapján tárolják az ügyfelek adatait. 

Vásárlási tudnivalók
TÁJÉKOZTATÓ A BÉKÉLTETŐ TESTÜLETHEZ FORDULÁS LEHETŐSÉGÉRŐL

Tájékoztatjuk, hogy Ön velünk szemben fogyasztói panasszal élhet. Amennyiben az Ön fogyasztói panaszát
elutasítjuk, úgy Ön jogosult az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Békéltető Testülethez is
fordulni: a békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással
közvetlenül megkísérelje a vitás ügy rendezését. Az eljárásra - a fogyasztó erre irányuló kérelme alapján - az
illetékes testület helyett a fogyasztó kérelmében megjelölt békéltető testület illetékes.


A
békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető
testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között,
ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő
érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a
fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.


A
békéltető testület eljárása a fogyasztó kérelmére indul. A kérelmet a békéltető testület elnökéhez kell írásban
benyújtani: az írásbeliség követelményének levél, távirat, távgépíró vagy telefax útján, továbbá bármely egyéb olyan
eszközzel is eleget lehet tenni, amely a címzett számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának
megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő
megjelenítését.


A kérelemnek tartalmaznia kell

a) a fogyasztó nevét,
lakóhelyét vagy tartózkodási helyét,


b) a fogyasztói jogvitával érintett vállalkozás nevét,
székhelyét vagy érintett telephelyét,


c) ha a fogyasztó az illetékességet az illetékes
békéltető testület helyett kérelmezett testület megjelölését,


d) a fogyasztó álláspontjának
rövid leírását, az azt alátámasztó tényeket és azok bizonyítékait,


e) a fogyasztó
nyilatkozatát arról, hogy a fogyasztó az érintett vállalkozással közvetlenül megkísérelte a vitás ügy
rendezését


f)a fogyasztó nyilatkozatát arra nézve, hogy az ügyben más békéltető testület
eljárását nem kezdeményezte, közvetítői eljárás nem indult, keresetlevél beadására, illetve fizetési meghagyás
kibocsátása iránti kérelem előterjesztésére nem került sor,


g) a testület döntésére irányuló
indítványt,


h) a fogyasztó aláírását.

A kérelemhez csatolni kell azt
az okiratot, illetve annak másolatát (kivonatát), amelynek tartalmára a fogyasztó bizonyítékként hivatkozik, így
különösen a vállalkozás írásbeli nyilatkozatát a panasz elutasításáról, ennek hiányában a fogyasztó rendelkezésére
álló egyéb írásos bizonyítékot az előírt egyeztetés megkísérléséről.


Ha a fogyasztó
meghatalmazott útján jár el, a kérelemhez csatolni kell a meghatalmazást.